2012. január 25., szerda

Kingston 1Gb Readyflash - Jelenlegi ára: 1 490 Ft

Eladó egy Kingston 1 Gb Readyflash
A ReadyBoost a Microsoft Windows Vista operációs rendszer egyik új szolgáltatása, mely a rendszer teljesítményét hivatott növelni, ezt egy flash memórián (USB pen drive, Secure Digital vagy Compact Flash kártya) elhelyezett gyorsítótár segítségével éri el.
A Vista a flash memóriáknak azt a gyártási technológiából fakadó alapvető előnyét használja ki, hogy a véletlenszerű olvasási műveletek sebessége 80-100 szorosa is lehet a tradicionális merevlemezekének. (Ez a gyorsítótár az összes lemezműveletre vonatkozik, nem csak a lapozó fájlra vagy a rendszer DLL-ekre. ) A Flash eszközök általában lassabbak folyamatos hozzáféréskor, mint a merevlemezek, ezért a ReadyBoost felismeri az ilyen műveleteket és ezekhez a merevlemezt használja.  
Azonban akármilyen flash memóriás eszköz nem alkalmas a célra, a Readyboost használatához az alábbi kívánalmaknak kell megfelelni:
A memória mérete legalább 256 MB
Ha a kapacitás meghaladja a 4GB-ot, akkor a ReadyBoost csak 4GB-ot fog felhasználni
Az eszköz hozzáférési ideje 1ms-nál nem lehet több
Az eszköznek képesnek kell lennie a 2, 5 MB/s olvasási sebességre 4 kB-os véletlenszerű olvasási műveleteknél a teljes memórián és 1, 75 MB/s írási sebességre 512kB-os véletlenszerű írási műveleteknél a teljes memórián
Az eszközön legalább 235 MB szabad helynek kell lennie
Ilyen például a Kingston DataTraveler ReadyFlash termékcsalád, ezek az USB 2. 0 flash eszközök kifejezetten a ReadyBoost használatára vannak optimalizálva és 1GB és 2GB-os méretben elérhetőek.  
Amikor egy eltávolítható memória eszközt először csatlakoztatunk a géphez, akkor a Vista ellenőrzi, hogy a teljesítménye megfelelő-e a ReadyBoost használatához. Amennyiben igen, úgy megkérdezi, hogy fel szeretnénk-e használni a rendszer sebességének növelésére. Ezután beállíthatjuk a gyorsítótár méretét (maximum 4GB-ig) a fennmaradó részt pedig továbbra is szabadon használhatjuk. A ReadyBoost jelenleg egyidejűleg csak egyetlen eszköz használatát támogatja. A ReadyBoost megkönnyíti a ReadyBoot használatát is. Ez a rendszer-indításkor a lemez felhasználást elemzi és az eredmények alapján gyorsítja fel az utána következő indulási folyamatokat.



Jelenlegi ára: 1 490 Ft

Az aukció vége: 2012-02-02 08:57
. Kingston 1Gb Readyflash - Jelenlegi ára: 1 490 Ft